ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΤΙΒΟ EBOOKS
Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Γληνού
Γονείς και παιδί
Διαπολιτισμική εκπαίδευση
Διδακτική
Διδακτική των Επιστημών
Διεπιστημονικές προσεγγίσεις
Δίκαιο
Εγκληματολογία
Ειδική Αγωγή
Εκπαίδευση: Θεωρία και εφαρμογές
Επιστήμες & Τεχνολογία
Επιστημολογία
Ιστορία
Κλιματική Κρίση
Κοινωνικές επιστήμες
Κοινωνική Ανθρωπολογία
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Ψυχιατρική
Κοινωνιολογία
Κοινωνιολογία του Πολιτισμού
Λαογραφία
Λεξικό
Μαρξιστική θεωρία
Μαρτυρίες
Μέθοδοι έρευνας και Στατιστική
Μελέτες - Ερευνα
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Οικολογία
Οικονομία
Παιδαγωγικά
Πολιτική
Πολιτική και Ιστορία
Πολιτισμική Ιστορία
Σειρά mέta / Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού
Σεξουαλικό Δίκαιο
Σημειολογία
Σύγχρονη Ριζοσπαστική Θεωρία
Φιλοσοφία
Φύλο – Σεξουαλικότητα
Ψυχιατρική
Ψυχική Υγεία
Ψυχοθεραπεία-Ψυχανάλυση
Ψυχολογία
Ψυχολογία & Δίκαιο
Αναζήτηση
Συγγραφείς
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Τίτλοι
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Περιοδικά
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΡΙΣΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
ΟΥΤΟΠΙΑ
ΣΥΝΑΨΙΣ
Πρακτορευόμενα
GRANT THORNTON
KOMMON
NEΔΑ
PUBLIC ISSUE
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΡΟΓΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΙΕΘΣ
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κύπρου
ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΗ
ΣΥΝΑΨΕΙΣ
Links
Οδηγός Ανάγνωσης
Κατάλογοι
Τα νέα του Τόπου
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου: ''Την εποχή που τα φίδια αλλάζουν δέρμα'' παρουσίαση του βιβλίου της Μαρώς Κάργα στην Τήνο
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου: "Η συστημική φύση της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα" παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου: "Αρχίζει το ματς" παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Σκρουμπέλου στην Αθήνα
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: ''Λαύριο αναλυόμενο" παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπιθυµήτρη στο Λαύριο
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου: ''8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα" παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη στο Κιάτο
Τρίτη 26 Νοεμβρίου: ''Η νύχτα που έφυγε ο Παύλος" παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου: ''Κριτική Δημόσια Ανθρωπολογία'' σε επιστημονική επιμέλεια Ειρήνης Αβραμοπούλου & Ελένης Παπαγαρουφάλη, παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου: ''Ο Ιδεολόγος'' παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αραπάκη στον Αγ. Δημήτριο
Περισσότερα »
Το Γράμμα του Τόπου
Γράμμα του Τόπου
Δελτίο παραγγελίας

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε excel το δελτίο παραγγελίας των βιβλίων του Τόπου.

Όροι χρήσης

Παρακαλούμε, πριν την παραγγελία σας να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου, τους Όρους Χρήσης και πληροφορίες για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ » Κοινωνικές επιστήμες
Κρίση,φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής

Κρίση,φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής

Πουλόπουλος Χαράλαμπος

Σελ.: 232
Σχήμα: 15,5 x 23,5
ISBN: 978-960-499-112-9
Τιμή: 18,90 €
Τιμή online: 17,18 €


  Προσθήκη στο καλάθι

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 41959429

1η έκδοση Νοέμβριος 2014

Μία αβέβαιη και απειλητική καθημερινότητα επικράτησε για τους πολίτες της Ελλάδας μετά την υπογραφή του μνημονίου, ως αποτέλεσμα της ακραίας λιτότητας που επιβλήθηκε.

Η ύφεση, η ανεργία, οι μειώσεις και οι περικοπές των μισθών, η αυξανόμενη φορολογία και η συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, η διόγκωση της φτώχειας, επιδείνωσαν τις συνθήκες διαβίωσης, ενέτειναν τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, αύξησαν τα ποσοστά των αυτοκτονιών και της θνησιμότητας. Παράλληλα, άρχισαν να κερδίζουν έδαφος εντεινόμενες πολιτικές και πρακτικές καταστολής, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κοινωνικά αδύναμων ομάδων, ο ρατσισμός, η βία και ο φασισμός, δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας.

Το βιβλίο επιχειρεί μία σφαιρική κριτική και τεκμηριωμένη ανάλυση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στη ζωή των πολιτών, ανάλυση που αναδεικνύει την κοινωνική συνοχή ως το μεγάλο θύμα της κρίσης. Κεντρική θέση στην ανάλυση κατέχει η παρουσίαση μηχανισμών χειραγώγησης της κοινωνίας και διαδικασιών κοινωνικού αποκλεισμού, όπως η κατασκευή ενόχων, ενοχών και αποδιοπομπαίων τράγων, και η ποινικοποίηση της ασθένειας και της διαφορετικότητας.

Παράλληλα, αναζητεί λύσεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που έχουν οξυνθεί μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων και τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση των παρεμβάσεων, με τη συμμετοχή των λειτουργών φροντίδας και των ίδιων των εξυπηρετουμένων. Αναδεικνύει τη σημασία της κριτικής σκέψης και στάσης για τη διαμόρφωση ενός κινήματος αλληλεγγύης ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση και προτείνει το μοντέλο της κριτικής κοινωνικής εργασίας στην παροχή κοινωνικής φροντίδας.

 

 Παρουσίαση στο kokkino.gr από τον Κώστα Αρβανίτη

(...)Ο Πουλόπουλος αναλύει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία με επίκεντρο τη φτώχεια και την επιδείνωση των συνθηκών στέγασης και διατροφής. Περιγράφει τις επιδράσεις στους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας, της κατάχρησης αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών, της αύξησης των αυτοκτονιών και της θνησιμότητας. Η ανάλυσή του αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο, σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι πολιτικές και πρακτικές καταστολής εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια και βαθμιαία υποκατέστησαν την κοινωνική φροντίδα και το κράτος πρόνοιας, ενισχύοντας τις κοινωνικές ανισότητες και επιδεινώνοντας τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού των πλέον ευάλωτων ατόμων και ομάδων στη χώρα.

Η οπτική του βιβλίου είναι κριτική και εστιάζει στις διαδικασίες κοινωνικού αποκλεισμού, όπως η κατασκευή ενόχων, ενοχών και αποδιοπομπαίων τράγων, και η ποινικοποίηση της ασθένειας και της διαφορετικότητας. Αναλύει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυξήθηκαν την περίοδο της κρίσης και επικεντρώνεται στο φαινόμενο του φασισμού, και της ρατσιστικής βίας της ακροδεξιάς με κύριο εκφραστή την Χρυσή Αυγή, ξεσκεπάζοντας το προσωπείο ψευδοαλληλεγγύης του ναζιστικού μορφώματος. Η ανάλυση φωτίζει τους λόγους για τους οποίους η οικονομική κρίση αποτελεί σοβαρό κίνδυνο κοινωνικής αποδιοργάνωσης και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, και σχετίζεται με την έξαρση φασιστικών φαινομένων.

Παράλληλα, το βιβλίο αναζητά λύσεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που έχουν οξυνθεί, μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων και το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση των παρεμβάσεων με συμμετοχή των λειτουργών φροντίδας και των ίδιων των εξυπηρετουμένων. Αναδεικνύει τη σημασία της κριτικής σκέψης και στάσης για τη διαμόρφωση ενός κινήματος αλληλεγγύης ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση και προτείνει το μοντέλο της κριτικής κοινωνικής εργασίας στην παροχή κοινωνικής φροντίδας. (...)

Κώστας Αρβανίτης 10.11.2014
Διαβάστε όλη την βιβλιοπαρουσίαση  εδώ
 

Παρουσίαση του βιβλίου στο news247

(...) Εννιά συμπυκνωμένα κεφάλαια, εννιά κατευθυντήριες γραμμές για το δρόμο προς την ανατροπή μιας πολιτικής διακυβέρνησης και μιας στυγνής εφαρμογής λιτότητας που έσπρωξε εκατομμύρια πολιτών στη φτωχοποίηση και κυρίως, την ανασφάλεια τόσο για την καθημερινή διαβίωση, όσο και για την εργασιακή επαύριον.

Ο κ. Πουλόπουλος μέσα από τις 232 σελίδες του «εγχειριδίου της κρίσης» επιχειρεί να ανοίξει τα μάτια, το βλέμμα και την αντίληψη των αναγνωστών του. Από την απαρχή του οικονομικού αδιεξόδου και τα 10 κρίσιμα λεπτά που είχε στη διάθεσή του ο Γιώργος Παπανδρέου να αποφασίσει για την τύχη της χώρας, στο διάχυτο φόβο και τελικά, στις πραγματικές επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή, την υγεία και την κοινωνική φροντίδα. Με συχνές αναφορές στο φαινόμενο του Βέρθερου, στην ποινικοποίηση της ασθένειας ή της διαφορετικότητας και στην ενίσχυση της «κουλτούρας της ενοχής», καταλήγει στην σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης και της κοινωνικής εργασίας. (...)

Μίκα Κοντορούση, 10.11.2014
Διαβάστε όλη την βιβλιοπαρουσίαση  εδώ.

 

Συνέντευξη στην Κρυσταλλία Πατούλη για το tvxs

"Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται. Και εκείνοι που τώρα είναι κλεισμένοι και άπραγοι στα σπίτια τους γιατί αισθάνονται ότι δεν υπάρχει διέξοδος, μοιάζουν με τους ανθρώπους που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους την περίοδο της Κατοχής γιατί φοβόντουσαν μην σκοτωθούν. Στην Κατοχή, όμως, αυτοί που έβγαιναν από τα σπίτια τους και έμπαιναν στην Αντίσταση, είχαν χαμηλότερα επίπεδα φόβου από εκείνους που κλείνονταν και δεν συμμετείχαν σ' αυτήν, παρά το γεγονός ότι έβαζαν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή τους. Τι τους κρατούσε και τους έδινε δύναμη; Η αλληλεγγύη. Το ότι πολεμούσαν για ένα σκοπό" (...) 

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη
του Χ. Πουλόπουλου για το tvxs (12.11.14).
 

                                          Παρουσίαση στο vice.com από τη Μαρία Λούκα
                                                      Ζούμε στην Eποχή του Φόβου

(..) Η απόσυρση και ο εγκλωβισμός στον ιδιωτικό χώρο, αναπόφευκτα αναπαράγει το φόβο και βυθίζει το άτομο σε μια ατέρμονη ενδοσκόπηση. Όταν κλείνεσαι σπίτι σου που βομβαρδίζεσαι συνεχώς από νούμερα και τηλεοπτικά τελεσίγραφα χωρίς αλληλεπίδραση με την αλήθεια που υπάρχει έξω από σένα, δε σου μένει τίποτα άλλο να κάνεις απ' το να τσαλαβουτάς στις αντιφάσεις σου. Τότε δεν αναμετριέσαι απλώς με τις ματαιώσεις αλλά τις εμπεδώνεις κιόλας ως νέα κανονικότητα. Γιατί η ιστορία του φόβου είναι στην πραγματικότητα η ιστορία της κατασκευής μιας πολιτικής ιδέας που στοχεύει στην καθήλωση, την εξατομίκευση και τη συμμόρφωση. Γι' αυτό μάλλον ένας άνθρωπος που ήξερε καλά από πολιτική, ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ συνήθιζε να λέει ότι: «το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος».                                                                    

                                                                                                                             Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ
Mαρία Λούκα, vice.com 24.11.2014 
 

Παρουσίαση του βιβλίου στην Ελευθεροτυπία από την Σταυρούλα Παπασπύρου

Μπορεί να είναι κανείς πολιτικά ουδέτερος μ' όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Μπορεί να μένει απαθής όταν οι στρατιές των νεόφτωχων πληθαίνουν, όταν τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων παραβιάζονται συστηματικά, όταν οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι φασιστικές συμπεριφορές τείνουν να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ενώ και οι πιθανότητες να βρεθεί ένας άνεργος στο δρόμο είναι περισσότερες από το να ξαναβρεί δουλειά;

Η πικρή αλήθεια είναι πως η αναλγησία και ο στρουθοκαμηλισμός δεν έχουν ξεριζωθεί από τον ανθρώπινο χάρτη και η κοινωνική αδικία ούτε κινητοποιεί τους πάντες ούτε προκαλεί σε όλους τον ίδιο θυμό. Για τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο, πάντως, η αποστασιοποίηση από φαινόμενα σαν τα παραπάνω είναι αδιανόητη. Γι' αυτό και στο καινούριο του βιβλίο «Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής» (εκδ. Τόπος), δεν μασάει τα λόγια του.

Τα στοιχεία που δίνει για τις εξελίξεις στους τομείς της ψυχικής υγείας, των εξαρτήσεων, της κοινωνικής φροντίδας, σου μαυρίζουν την καρδιά. Οι αναλύσεις του γύρω από μηχανισμούς όπως της κατασκευής ενόχων και αποδιοπομπαίων τράγων από τους κρατούντες, είναι ικανές να ταρακουνήσουν κάθε ανυποψίαστο. Οι εξηγήσεις του για τις αλυσιδωτές και μακροπρόθεσμες συνέπειες των περικοπών που γίνονται σήμερα αβέρτα, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Οπως όμως επιμένει, υπάρχουν διέξοδοι: η κριτική σκέψη, η συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης, η μαζική ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών κοινωνικής οργάνωσης. Διαφορετικά, δεν θ' αναπτύσσονταν πολιτικές για να μας κρατούν τρομοκρατημένους, μουδιασμένους και απληροφόρητους.

                                                                                     Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση εδώ
Σταυρούλα Παπασπύρου, Ελευθεροτυπία 14.11.2014

                       Aπόσπασμα από τη συνέντευξη του συγγραφέα στη The Huffington Post

(...)οι πολιτικοί άρχισαν να παρασκευάζουν πολιτικούς φόβους για να μετατραπούν οι ίδιοι σε προστάτες των πολιτικών φόβων. Έτσι είχαμε τις περιπτώσεις των εξαρτημένων οροθετικών γυναικών όπου αναδείχτηκαν ως «υγειονομική βόμβα» που θα διέλυε την ελληνική οικογένεια, ενώ είχαμε περιπτώσεις όπου ενώ μειώνονταν οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας βλέπαμε αύξηση στις δυνάμεις καταστολής. Πολύ εύκολα γινόντουσαν σκούπες, τους έπαιρναν στα κέντρα κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Δεν είχε σημασία αν ήσουν μετανάστης, ή εξαρτημένος, έφτανε να είσαι διαφορετικός για να δοθεί μια ψεύτικη εικόνα αποτελεσματικότητας, να μην φαίνεται στους πολλούς ότι υπάρχει το πρόβλημα και το πρόβλημα οξύνεται...
(..)Έχουμε ατομικούς φόβους- τον φόβο της απώλειας της οικονομικής θέσης, και άρα και το φόβο της αξιοπρέπειας και της αυτονομίας. Έχουμε όμως και συλλογικούς φόβους που είναι καταγεγραμμένοι στη συλλογική μας μνήμη- χρεοκοπία, πείνα, πράγματα που τα ‘χουμε ακούσει από παππούδες και γονείς και έρχονται στην επιφάνεια και έχουμε και τους πολιτικούς φόβους που κατασκευάζονται για να τους διαχειριστούν ορισμένοι προκειμένου να κρατήσουν την πολιτική τους κυριαρχία. Αυτοί οι φόβοι είναι που κυριάρχησαν την περίοδο της κρίσης, και συνεχίζουν να υπάρχουν. Δεν μπορούμε να πούμε από τη μια στιγμή στην άλλη ότι άλλαξαν. Πάνω σε αυτούς τους φόβους ποντάρουν κάποιοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας...
                                                                                                          Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ
                                                                                              Δέσποινα Τριβόλη, The Huffington Post (27/02/15)


Παρακολουθείστε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το βιβλίο στις 20.02.15 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και δείτε εδώ το ρεπορτάζ του bookia.gr για την εκδήλωση


 


Παρακολουθείστε εδώ την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής» και θέμα ''Ο φόβος μπροστά στο φόβο'' (21.04.15)


Δείτε στον Οδηγό Ανάγνωσης τα περιεχόμενα, τον πρόλογο και την εισαγωγή του βιβλίου, καθώς και την παρουσίαση του βιβλίου από την Κατερίνα Μάτσα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ''Νέα Προοπτική'' (09.04.15). Δείτε εδώ την παρουσίαση του βιβλίου στην Καθημερινή, εδώ την συνέντευξη του συγγραφέα στην Εφημερίδα των Συντακτών (27.12.14) και εδώ τη συνέντευξη του συγγραφέα στη Huffington Post (27.02.15). Δείτε επίσης εδώ την παρουσίαση του βιβλίου στο aftodioikisi.gr, εδώ την παρουσίαση στο protagon.gr και εδώ την παρουσίαση στον Παρατηρητή Θράκης. Δείτε επίσης στον οδηγό ανάγνωσης τη συνέντευξη του Χ. Πουλόπουλου στον Παρατηρητή Θράκης και στο Ράδιο Παρατηρητής με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου στην Κομοτηνή, καθώς και δημοσίευμα της εφημερίδας για την εκδήλωση.

Τέλος παρακολουθείστε εδώ την εκδήλωση Συλλογικότητα και Αλληλεγγύη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Χαράλαμπου Πουλόπουλου (Πέμπτη 28 Μαΐου 2015), με ομιλητές τους: Αρβανίτη Κώστα (Δημοσιογράφος, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Στο Κόκκινο), Καμτσίδου Ιφιγένεια (Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ), και Τριανταφύλλου Έλλη (Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ).



 

Διατυπώστε τη γνώμη σας για το βιβλίο εδώ 

 


 


rss feed Νέων

rss feed Νέων Εκδόσεων

Follow us:         

 

Εκδόσεις Τόπος
Μεθώνης 71Α, 10683 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8222835
Fax: +30 210 8222684
Επικοινωνία: info@motibo.com

Κεντρική διάθεση:
Zωσιμάδων 6, 10683 Αθήνα
Tηλ. +30 210 3221580
Fax: +30 210 3211246
Επικοινωνία: bookstore@motibo.com

Προσφορές
Login
Your e-mail:
Your password:
Εχετε ξεχάσει τον κωδικό σας;
Θέλετε να εγγραφείτε;
Νέες εκδόσεις
Δύο κείμενα για την ιστορία της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού
Πέρι Άντερσον
Ήλιος ήλιος και βροχή
Ζωή Βαλάση
Ο Ιδεολόγος
Νίκος Αραπάκης
Δημοψηφίσματα και ΜΜΕ
Γιώργος Πλειός
Η συστημική φύση της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
Αναστασία Τσουκαλά
Με Ανοιχτό Μπαϊράκι
Ιωάννης Πανουτσόπουλος
Γράμματα από την Κίνα
Νότης Ανανιάδης
Λαύριο αναλυόμενο
Γιώργος Μπιθυµήτρης
Φαντάσματα του (αντι) κομμουνισμού
Κύρκος Δοξιάδης
Το μέλλον της δημοκρατίας
Δημήτρης Καλτσώνης - Ερνέστο Ντομίνγκες Λόπες
Για τον καπιταλισμό
Καρλ Μαρξ
Τη νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι
Διονύσης Χαριτόπουλος
Το χρώμα του Αιγαίου
Αρμάντο Ρομέρο
Θάλασσα
Κώστας Σούκας
Τ’ αγρίμια του άλλου δάσους και άλλα πεζά
Τηλέµαχος Αλαβέρας
Αρχίζει το ματς
Θανάσης Σκρουμπέλος
Βιομηχανικός καπιταλισμός στα οθωμανικά Βαλκάνια
Κώστας Λαπαβίτσας - Πινάρ Τσακίρογλου
Θεωρίες μάθησης: Εφαρμογή στη διδασκαλία
Bates Bob
Κριτική Δημόσια Ανθρωπολογία και Σπουδές Φύλου
Έργο Συλλογικό
Ο εγκλωβισμός της κριτικής
Αντώνης Γεωργούλας
Κοινωνική εργασία με ομάδες στο σχολείο
Ειρήνη Κατσαμά
Καλαβρία Μάνη, Εγγύς Κόσμος / Calabria Mani, Mondi Vicini
Τζένη Λυκουρέζου - Ανδρέας Ζαχαράτος
Βιολογία και Κοινωνία
Ευάγγελος Καφετζόπουλος
Θεραπεία εστιασμένη στο συναίσθημα
Robert Elliott - Leslie Greenberg
Το γκρίζο κύμα
Πέτρος Παπακωνσταντίνου
Ακούσια αποικεσία
Ρένος Παπαδόπουλος
Πάρε τα χνάρια που άφησα
Σπύρος Δερβενιώτης
Πολιτικές διαιρετικές τομές και κοινωνικές ανισότητες
Έργο Συλλογικό
Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης
Μεταπολίτευση
Διονύσης Ελευθεράτος
Η Μεγάλη Ιδέα από την πλευρά των Οθωμανών, 1839-1869
Λεωνίδας Μοίρας
Η Επικίνδυνη Παρακμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έργο Συλλογικό
Την εποχή που τα φίδια αλλάζουν δέρμα
Μαρώ Κάργα
Τεχνητή Νοημοσύνη
Αντώνης Μαυρόπουλος
Ο καπιταλισμός της πλατφόρμας
Nick Srnicek
Ανεξάρτητες Αρχές
Γιάννης Γιαννάκος
Πολλά Μικρά Απλά
Διονύσης Χαριτόπουλος
SEX - ΝΟΜΟΣ - ΕΓΚΛΗΜΑ
Ευτύχης Φυτράκης
Θάνατοι στη Χούντα
Δημήτρης Βεριώνης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ